16 آوریل 2024 - 23:27

حذف کامل حیات وحش در سیرک ها تا پایان امسال

21 سپتامبر 2015 - 11:00 dsfr.ir/2x2ra

مدیرکل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان محیط زیست با بیان این که از یک سال گذشته حذف تدریجی جانوران وحشی از نمایش های سیرک در دستور کار این سازمان قرار گرفته است، گفت: با برنامه ریزی انجام شده امیدواریم تا پایان سال 94 شاهد حذف کامل حیات وحش در سیرک ها باشیم.

به گزارش ایرنا، علی تیموری افزود: در حال حاضر از تعداد 26 فرد حقیقی و حقوقی دارای پرونده، حدود 22 مجموعه سیرک تعطیل و حیوانات در اختیار آن ها نیز ساماندهی شده اند و فقط 4 مجموعه به صورت فعال، نیمه فعال و با کاهش چشمگیر تعداد و انواع حیوانات تحت اختیار خود پس از اخذ تعهدنامه مبنی بر رعایت ضوابط و قبول زمان خط قرمز بهره گیری از حیوانات، به صورت مجاز اجرای نمایش دارند.

وی اظهار کرد: از زمان های قدیم افراد بسیاری با عناوینی مانند دوره گرد، معرکه گیر و به اصطلاح پهلوانان محلی خیابانی با هدف کسب درآمد از طریق به اسارت در آوردن حیوانات وحشی از قبیل شیر، خرس، میمون و غیره اقدام به جلب مردم کوچه خیابان و گاهی مردم روستاها کرده و برای آنان نمایش هایی مانند کشتی گرفتن با خرس و شیر و یا حرکات طنزآمیز با میمون و یا بازی با مارهای سمی و یا غیرسمی بزرگ اجرا می کردند. این به اصطلاح پهلوانان محلی سال ها بدون هیچ نظارتی بر آنان به راحتی به کارهای خود ادامه دادند و در روند فعالیت خود به دلایل مختلف حیواناتی را وارد کار خود کردند که این امر ضربه ای به تنوع زیستی بوده است.

تیموری ادامه داد: در 15 تا 20 سال گذشته تا کنون این افراد که بعدها تعدادی از آنان در قالب سیرک های بزرگ و کوچک شروع به فعالیت های گسترده تر کردند تحت نظارت سازمان محیط زیست قرار گرفته و برای آنان پرونده تشکیل و سعی شد فعالیت آن ها تا حد امکان ضابطه مند و از انجام تخلفات که یکی از مصادیق تخلف آزار و اذیت جانوران است؛ جلوگیری شود.

مدیرکل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست با بیان این که در حال حاضر در این اداره کل حداقل 26 فرد حقوقی و حقیقی به منظور داشتن فعالیت های مجاز و قابل پیگیری دارای پرونده هستند، گفت: با انجام تمامی اقدامات نظارتی ستادی و استانی، فعالیت افراد حقیقی و حقوقی اغلب از یک قشر ویژه و دارای فرهنگ و موقعیت متفاوت هستند. این افراد دارای مشکلات زیادی بوده که از آن جمله می توان به درگیر کردن ذهن، وقت و توان کارشناسان ستادی، دور کردن کارشناسان و نیروهای اجرایی استان از وظایف خود، دور کردن حیوانات وحشی از طبیعت و افزایش قاچاق جانوران و حیوان آزاری و تضییع حقوق آن ها اشاره کرد.

وی یادآور شد: اداره کل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست همواره سعی در محدود کردن این فعالیت ها داشته و بر اساس سیاست های سازمان جلسات متعددی با حضور کارشناسان و مدیران ستادی، سازمان های مردم نهاد زیست محیطی، اساتید دانشگاهی، مدیران برخی سیرک ها و هر فرد صاحب نظر به منظور اتخاذ تصمیم مناسب برگزار کرده است.

تیموری گفت: منطقی ترین راهکار با توجه به لزوم لحاظ کردن مشکلات معیشتی افراد فعال در زمینه نمایش با حیوانات و ساماندهی حیوانات وحشی سیرک ها و تعیین تکلیف محل نگه داری آن ها پس از ممنوعیت کامل، روش حذف تدریجی است. این کار از یک سال گذشته به صورت برنامه ریزی شده آغاز شده است که تاکنون این عملیات نتایج بسیار مثبتی در پی داشته و به طور کل هیچ مجوزی برای دوره گردان و معرکه گیران خیابانی صادر نشده است.

1