28 مارس 2024 - 06:12
شهردار ورزنه خبر داد:

برگزاری گردهمایی زنان چادر سفید در ورزنه

16 سپتامبر 2015 - 16:10 dsfr.ir/xw151

برگزاری گردهمایی زنان چادر سفید در ورزنه
زنان چادر سفید شهر ورزنه

شاید معروف ترین تصویر از ورزنه به عنوان نگین شرق اصفهان که قرن ها است در آیینه چشم گردشگران می درخشد زنان چادرسپیدی باشند که با پوشش زیبای خود نمادی از فرشتگان آسمانی را در ذهن و یاد انسان متجلی می شوند.

به گزارش خبرگزاری مهر، گرچه امروز تنها نیمی از زنان ورزنه از چادر سپید استفاده می کنند و دیگر جنس تمامی این چادرها همانند قدیم از محصولات خود این منطقه و دستبافت نیست اما هنوز هم این رسم کهن و قدیمی هنگام ورود به این شهر توجه همگان را به خود جلب می کند.

بر این اساس به منظور حفظ و ترویج بیشتر این سنت قدیمی هر ساله در مهرماه تمامی زنان ورزنه به چادر سپید ملبس و جشنی در این ارتباط برگزار می شود. امسال نیز قرار بود در روز 5 مهر ماه همایش و گردهمایی زنان چادر سفید برگزار شود که به دلایلی به تاخیر افتاده است.

علی عطایی در این ارتباط اظهار داشت: امسال تصمیم گرفتیم تا با همکاری صنایع دستی استان اصفهان نمایشگاه سه روزه ای از صنایع دستی زنان کل استان در کنار گردهمایی زنان چادر سفید برگزار شود. فاصله زمانی کنونی برای برگزاری این جشنواره کافی نبود و بر این اساس تصمیم گرفتیم این جشن در بهمن ماه مقارن با میلاد حضرت زینب (س) جشنواره چادرسفیدهای شهر ورزنه و صنایع دستی بانوان کل کشور را برگزار کنیم.

شهردار ورزنه با اشاره به اینکه اکنون تعداد چادر سفیدان ورزنه نسبت به چادرمشکی ها 50 به 50 است، تاکید کرد: سعی ما این است این میراث گرانبهای شهری از میان نرود و در این راه تمام تلاش خود را به کار بسته ایم.

وی با بیان اینکه ورزنه به نگین شرق اصفهان معروف است، بیان داشت: در طراحی جدید تابلوهای شهری با توجه به سنت قدیمی پوشش زنان در ورزنه و به منظور ترویج و حفظ این سنت دیرینه، عنوان «دیار فرشتگان سپیدپوش» را انتخاب کرده ایم و با برنامه های مختلف از جمله همایش مورد نظر نیز قصد داریم هویت این میراث را حفظ کنیم.

همچنین رضا خلیلی ورزنه مدیرعامل انجمن دوست داران میراث طبیعی ورزنه نیز در این ارتباط اظهار داشت: زنان شهر ورزنه معمولا از پارچه های کرباس سفید برای دوخت چادر استفاده می کردند اما اکنون بیشتر به استفاده از پارچه های کارخانه ای روی آورده اند.

وی با بیان اینکه هنوز حدود 10 تا 15 کارگاه سنتی پارچه بافی برای بافت پارچه چادر در شهر وجود دارد، تاکید کرد: به منظور ترویج بیشتر این سنت قدیمی هر ساله گردهمایی برگزار می شود که البته تا سال گذشته این جشن به سخنرانی محدود بود اما از امسال قرار است مراسم گسترده تری با برنامه های مختلف برگزار شود.

1