25 آوریل 2024 - 15:24

اتوبوس سواری به وقت پایان تابستان

11 سپتامبر 2015 - 16:10 dsfr.ir/i97oq

 اتوبوس سواری به وقت پایان تابستان
ترمینال اتوبوس. عکس از خبرگزاری مهر، اصغر خمسه
ترمینال اتوبوس

آمارها نشان می دهند که اوج سفرهای تابستانی در دو هفته پایانی شهریور اتفاق می افتد.

این روزها اگر سری به یکی از پایانه های مسافربری اتوبوس بزنید جا برای سوزن انداختن وجود ندارد. خیلی ها شاید ترجیح می دهند که با خودروی شخصی به مسافرت بروند، خیلی ها هم هستند که سفر با قطار و هواپیما را انتخاب می کنند اما آمارها نشان می دهد که همچنان اتوبوس های بین شهری مشتریان خودشان را دارند و بیشترین جابه جایی میان شهرها با آنها صورت می گیرد. به هر حال سفر با اتوبوس هم حال و هوای خاص خودش را دارد. باید با صبوری چشم بدوزی به جاده پیش  رو و به تصویر نقش بسته بر شیشه کناری ات توجه کنی که هر لحظه، در حال تغییر است. روزنامه همشهری مسافران را برای آشنایی بیشتر با آداب سفر کردن با اتوبوس، راهنمایی کرده است.

سفرهای کوتاه و بلند

وقتی حال و هوای مسافرت به سرتان افتاد، همان ابتدا با خودتان قرار بگذارید که چند روز می خواهید در سفر باشید. مشخص کردن روزهای سفر باعث می شود تا برنامه ریزی های پیش و پس از سفر شما با دقت بیشتری صورت بگیرد. البته خیلی ها تصور می کنند مراد از مسافرت یعنی توقف چند روزه در یک شهر! فراموش نکنید در هر کجا که ساکن هستید، می توانید سفری یک روزه به شهرهای اطراف یا نقاط دیدنی حومه شهر داشته باشید. برآورد هزینه سفر هم به انتخاب مدت سفر شما کمک می کند. تا آنجا که ممکن است بدون دغدغه مالی سفر کنید تا بیشتر به شما بچسبد.

خلاف جهت شنا کنید

یک قاعده نانوشته ولی مهم در سفرهای همه جهانگردهای دنیا وجود دارد؛ اینکه خلاف جهت و تصمیم عموم مردم حرکت کنید؛ یعنی تا آنجا که ممکن است، در هنگام تعطیلات و اوج مسافرت ها از شهر خارج نشوید. این کار را به دیگران بسپارید تا تب مسافرت در شهر بخوابد و همه سرکارشان حاضر شوند. مسافرت در ماه های غیرتعطیل همه هزینه های شما را تا یک سوم کاهش خواهد داد. علاوه بر اینکه هیچ گاه با توده ای از مردم توی جاده و ترافیک سنگین یا صف های طویل در نزدیکی مراکز خدماتی و اقامتی مواجه نمی شوید.

اطلاعات کسب کنید

شاید سؤال «شما دریا خوشتان می آید یا جنگل؟» باب شده در مراسم های خواستگاری چند دهه پیش، اینجا بیشتر به کار بیاید. هنگام انتخاب شهر مقصدتان، به علاقه هایتان توجه داشته باشید. عده ای سکوت کویر را دوست دارند و عده ای مرموز بودن جنگل را. بعضی در سفر دنبال آرامش اند و گروهی دنبال کشف بازارهای جدید. پیش از سفر اطلاعاتی درباره مقصد موردنظرتان به دست بیاورید. بهتر است برای سفر با اتوبوس، ساعت های مختلف حرکت را از تعاونی های متفاوت دربیاورید و بهترین شان را انتخاب کنید. یک عده دوست دارند تمام مسیر را شبانه طی کنند و بخوابند و یک عده هم می خواهند در روز سفر بروند تا هیچ تصویری از طبیعت را از دست ندهند. اگر برنامه ریزی تان طوری باشد که هنگام رسیدن به مقصد با ساعات نیمه شب همراه نباشد بهتر است.

دست پر راهی شوید

سفر تجربه ای است که خیلی از ما آن را لمس کرده ایم. برای غنی تر شدن این تجربه و لذت بردن از آن، همراه داشتن کتاب، فایل های صوتی و تصویری و رایانه های جمع وجور، دوربین عکاسی و فیلمبرداری خالی از لطف نیست. اگر اهل چای هستید یک فلاسک جمع وجور دم دست تان باشد بهتر است. پیش از حرکت از شارژ بودن تلفن همراه تان مطمئن شوید. چه در تابستان به جاده بزنید یا زمستان، لباس گرم را از قلم نیندازید به خصوص در اواخر شهریور که هوا اصلا معلوم نیست تابستان است یا زمستان، لباس گرم ضروری است. خواندن و همراه داشتن سفرنامه کسانی که قلم خوبی دارند و اطلاعات جالبی درباره نقاط دیدنی شهر مقصد ارائه کرده اند هم سودمند خواهد بود.

مسافرت فقط با بلیت

تا آنجا که امکان دارد از سفرهای ناگهانی و بدون برنامه اجتناب کنید. سفرهای بی برنامه حق انتخاب شما را محدود می کند. اگر مجبور شدید خیلی سریع خودتان را به پایانه های مختلف شهر برسانید، به سر و صدای جارچی هایی که سفرهای مختلف را بیرون پایانه تبلیغ می کنند توجهی نداشته باشید؛ چرا که راهنمایی ظاهری آنها برای پیدا کردن اتوبوس سریع یک عمل غیرقانونی است. برای تهیه بلیت به تعاونی های معتبر مراجعه کرده و از آنها بخواهید تا برایتان بلیت رسمی صادر کنند. با صدور این بلیت نه حق شما پایمال می شود و نه حق کارکنان و کارمندان پایانه و از سوی دیگر جلوی سودجویی عده ای که حق انتخاب شما را محدود می کنند گرفته می شود.

هوای خودتان را داشته باشید

گاهی اوقات پیش می آید که در هنگام بیماری با اتوبوس به سفر بروید. اگر تهویه هوای مناسب یا سرما و گرما برایتان اهمیت دارد در   همان ابتدای سفر و خرید بلیت، این موضوع را با مسئول تعاونی یا راننده در میان بگذارید. داروهای مورد نیازتان را بردارید؛چرا که تا رسیدن به مقصد، دسترسی به مرکز تهیه آنها تقریبا غیرممکن خواهد بود. سفر طولانی مدت با اتوبوس برای برخی بیماران خاص و زنان باردار توصیه نمی شود. این موضوع در روزهای خیلی گرم یا خیلی سرد سال اهمیت بیشتری خواهد یافت. همچنین برای اینکه طی مسافرت مشکل خاصی برایتان پیش نیاید از پرخوری بپرهیزید.

جمع را دریاب

وقتی اتوبوس را به عنوان وسیله نقلیه تان انتخاب کرده اید، باید توجه داشته باشید که چند ساعتی را با کسانی که احتمالا شناخت قبلی از آنها ندارید سپری خواهید کرد. برای همین خوب است در این مواقع کمی صبر و حوصله تان را بالا ببرید تا با هر حرکت به تعریف خودتان ناخوشایند از سوی همسفر ها یا راننده ناراحت نشوید. به طور کلی همراهی با جمع در سفرهای اتوبوسی حرف اول و آخر را می زند. برای همین برنامه تان را با ساعت های اعلام شده برای جمع هماهنگ کنید. در   همان ابتدای سفر هم سر ساعت برسید؛ چرا که دیگران نمی توانند منتظر شما بمانند.

نشانه ها را به خاطر بسپارید

بد نیست   همان ابتدای سفر، شماره تماس راننده یا راهنمای تور گردشگری را از او درخواست کنید. هر چند آنها برای حرکت طی مسیر مطمئن خواهند شد که همه مسافر ها سوار شده اند اما به هر حال کار از محکم کاری عیب نمی کند. مشخصات اتوبوس خود را به خاطر بسپارید و به محل توقف میان راهی هم توجه داشته باشید تا هنگام بازگشت دچار سردرگمی نشوید. این مشکل در این ایام پرتردد که تعداد اتوبوس ها در مراکز توقف بین راهی افزایش می یابد بیشتر نمود پیدا کند. همچنین برای شناسایی اتوبوستان تنها به رنگ آن اکتفا نکنید و چند علامت دیگر را هم به یاد بسپارید.

با کودکتان همراه شوید

سفر با کودک در برخی مواقع اجتناب ناپذیر است. اگر می خواهید با کودک نوزادتان به مسافرت بروید، حتما وسایل مورد نیاز او را به همراه داشته باشید. سفر با کودکان 5 - 4 ساله هم حال و هوای خودش را دارد. سعی کنید طی مسیر با او درباره سفر، جایی که دارید از آنجا عبور می کنید و شهری که قصد رفتن به آنجا را دارید سخن بگویید. این کار باعث توجه ذهنی او به محیط پیرامون و سرگرم شدنش خواهد شد و از دردسرهای احتمالی و شیطنت هایش هم دور می مانید. برای اینکه سفر راحتی داشته باشید حتی برای کودک نوزادتان هم یک صندلی درنظر بگیرید.

و حالا به مقصد رسیده اید

وقتی به شهر مورد نظرتان رسیدید، از راننده بخواهید که حتما شما را در پایانه مسافربری پیاده کند. این کار امنیت بیشتری را به همراه خواهد داشت. همانطور که طی مسیر به حفظ اموال شخصی تان توجه داشته اید در پایان سفر هم مواظب باشید تا چیزی را داخل اتوبوس جا نگذارید. هنگام ترک پایانه از تاکسی ها یا اتوبوس های ویژه آنجا استفاده کنید. اگر نیمه شب به مقصد رسیدید و جای خاصی برای اقامت مهیا نکرده اید، بهتر است در پایانه بمانید و صبح هنگام دست به کار شوید. اگر قصد اقامت کوتاه مدت دارید بهتر است در   همان هنگام رسیدن به پایانه بلیت برگشت خودتان را بخرید و با خیال آسوده تری به کار هایتان برسید.

1