19 آوریل 2024 - 17:35

به کارگیری تکنولوژی های نوین در مستندنگاری معماری دست کند

9 سپتامبر 2015 - 10:00 dsfr.ir/lc8nj

کارگاه تخصصی تکنولوژی های نوین در مستندنگاری معماری دست کند؛ شهر زیرزمینی نوش آباد به همت پژوهشکده بناها و بافت های فرهنگی-تاریخی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، مهناز اشرفی رییس پژوهشکده بناها و بافت های فرهنگی-تاریخی با بیان این مطلب تصریح کرد که این کارگاه به منظور شناخت هرچه بیشتر معماری دست کند، در تاریخ 11 الی 13 مهر 94 برگزار می شود و نتایج این کارگاه در دومین همایش بین المللی معماری دستکند که در تاریخ 14 تا 15 مهرماه برگزار می شود اعلام خواهد شد.

به گفته اشرفی، این کارگاه با حمایت و مشارکت فرمانداری و شهرداری و میراث فرهنگی آران و بیدگل و پایگاه شهر زیرزمینی اویی نوش آیاد برگزار می شود.

او خاطرنشان ساخت که روش های نوین مستندنگاری آثار تاریخی-فرهنگی، امکان دریافت برخی اطلاعات اثر معماری را بدون حضور فیزیکی در فضاهای داخلی آن، میسر می سازد. اشرفی با بیان اینکه بسیاری از آثار معماری دست کند در زیر سطح زمین قرار گرفته که در اثر مرور زمان دچار فرسایش شده و گاهی بلا استفاده مانده و ترک شده اند تصریح کرد: از این رو دسترسی به آن ها ناممکن بوده و برای شناخت این گونه آثار ناگزیر به استفاده از تکنولوژی های نوین (نظیر ژئورادار) در مستندنگاری هستیم.

او با بیان اینکه از سوی دیگر تهیه نقشه های دقیق معماری که تمام جزئیات فضاهای کنده را معرفی کند، جز با استفاده از ابزار دقیق (نظیر اسکن لیزر) امکان پذیر نیست اظهار داشت: شرکت کنندگان در این کارگاه علاوه بر یادگیری نحوه استفاده از ابزارهای مستندنگاری نوین، با روش های تهیه نقشه آثار معماری دست کند نیز آشنا خواهند شد.

رییس پژوهشکده بناها و بافت های فرهنگی-تاریخی خاطرنشان ساخت که مدرس این کارگاه پروفسور «گریمالدی» از کشور ایتالیا خواهد بود.

او با اشاره به محدودیت تعداد شرکت کنندگان در این کارگاه تخصصی، از علاقمندان دعوت کرد هرچه سریع تر نسبت به ثبت نام و پرداخت هزینه آن از قسمت کارگاه های آموزشی اقدام کنند.

گفتنی است، پژوهشکده ابنیه و بافت های فرهنگی-تاریخی دومین همایش بین المللی معماری دست کند را در مهرماه 1394 برگزار می کند.

معماری دست کند از جمله گونه های معماری است که در دو دهه اخیر توجه مجامع حرفه ای و علمی جهانی را به خود جلب کرده است؛ این نوع معماری در سال های اخیر به عنوان هنر خلاقانه بشر در به آشتی رسیدن با طبیعت مطرح شده و در سراسر جهان مورد توجه قرار گرفته است.

برگزاری اولین همایش در سال 1391 و استقبال بی نظیر پژوهشگران و متخصصین حوزه های مرتبط (حضور بیش از 1300 نفر شرکت کننده در سه روز همایش) ضرورت برگزاری چنین همایشی را به اثبات رسانید. اکنون پس از گذشت دو سال و آماده سازی مجموعه مقالات همایش و با توجه به استقبال و تقاضای شایان توجه افراد، مبنی بر برگزاری دومین همایش، تصمیم به برگزاری همایش دوم به صورت بین المللی توسط پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری اتخاذ شد.

1