28 مارس 2024 - 21:17

خرید و پرنده نگری، کباب بناب و گیوه کردی در مقاصد ناشناخته

2 سپتامبر 2015 - 13:00 dsfr.ir/8y745

مقاصدی که تاکنون به آنها سفر نکرده اید را برای سفرهای تابستانه خود انتخاب کنید. مقاصد غرب کشور با توجه به گرمای نفس گیر هوای تابستان امسال یکی از جذاب ترین گزینه ها به شمار می روند؛ اردبیل، کردستان، آذربایجان شرقی و غربی استان هایی هستند که در این روزها می توانند پذیرای میلیون ها گردشگری باشند که می خواهند تعطیلات چند روزه خود را در ترافیک سنگین جاده ها تلف نکنند.

مراغه یکی از بزرگ ترین شهرهای آذربایجان شرقی است که علاوه بر جاذبه های طبیعی و تاریخی گلوگاهی برای اتصال به شهرهای آذربایجان غربی نیز قلمداد می شود.

مشتاق پور از فعالان گردشگری مراغه در گفت و گو با دنیای سفر گفت: حکومت هلاکو خان به پایتختی مراغه موجب شده است آثار تاریخی متعددی از دوره ایلخانی در مراغه و اطراف آن به جای ماند که از جمله آن ها می توان به موزه ایلخانی، حمام خواجه نصیر (در مرکز شهر) و هفت گنبد اشاره کرد.

همچنین حسینیه غفار این شهر با قدمت 200 سال، مسجد تاریخی طاق که در اواخر صفوی ساخته شده و معبد مهر از دیگر آثار تاریخی این شهر هستند که گردشگران علاقه مند می توانند از آن ها بازدید کنند. بازدید از کلیسای شهر و رصدخانه مراغه نیز برای گردشگران خالی از لطف نخواهد بود.

وی درباره جاذبه های طبیعی این شهر اظهار کرد: غار هامپوئیل که در سه چهار کیلومتری مراغه قرار گرفته و جاده آسفالته دارد یکی از این جاذبه هاست. همچنین ما در اطراف مراغه دره گشایش را داریم که زمانی شکارگاه و زیستگاه کل و بز محسوب می شد و در آن علاوه بر سایت فسیلی، چشمه های آب معدنی فراوان نیز وجود دارد. سهند و دامنه های آن، منطقه ای است که هر ساله پذیرای انبوه کوهنوردان است، در این منطقه انواع بوته های زرشک و سماق در کنار گونه های جانوری نظیر خرس قهوه ای وجود دارند که برای هر علاقه مند به محیط زیست و طبیعت جذابیت خود را دارد.

این فعال گردشگری مراغه درباره اقامتگاه های موجود در این شهر نیز به دنیای سفر گفت: هتل الیانس و هتل دریا از جمله بهترین هتل های مراغه برای اقامت گردشگران هستند ضمن اینکه ما انواع مهمانپذیرها و اماکن اقامتی ادارات را نیز داریم، از این رو گردشگران می توانند بنا به سلیقه و مبلغی که می خواهند هزینه کنند یکی از این اقامتگاه ها را انتخاب کنند.

مشتاق پور درباره سوغات این شهر اعم از صنایع دستی و محصولات باغی و دام تصریح کرد: عسل سهند یکی از جذاب ترین محصولات برای گردشگران است، در این شهر انواع شیرینی های چای با طمع های مختلف گل محمدی، زعفرانی،هل دار و ... وجود دارد، فرش ابریشم، صابون مراغه و نوع ویژه ای از خیار که تنها در فصل خرداد و تیر در این شهر کشت می شود از دیگر سوغات های این شهر هستند. برای تهیه این خیار هم باید به زیر درخت نارون وسط بازارچه آن هم تا پیش از 10 صبح مراجعه کنید، زیرا با توجه به هواداران زیاد ناچار می شوید یک روز دیگر برای تجربه طعم آن منتظر بمانید.

مهاباد، خرید کنید و پرنده ببینید

از مراغه تا مهاباد راه چندان طولانی نیست و به دو ساعت هم نمی رسد، در این مسیر از بناب رد می شوید که کباب آن در تمام کشور معروف است و پس از آن با گذشتن از ملکان و میاندوآب به مهاباد می رسید؛ شهری که در میان شهرهای کردنشین به واسطه زیبایی و تاریخ پر فراز و نشیب بسیار معروف است و در اطراف آن نیز جاذبه های طبیعی نظیر سد مهاباد و غار قوری قلعه قرار گرفته است. مهاباد برای کوهنوردان نیز مقصدی جذاب قلمداد می شود، بازار تاناکورای این شهر مملو از انواع و اقسام لوازم کوهنوردی است، از کوله و کفش گرفته تا کیسه خواب و کاپشن و بادگیر و حتی سرگاز و هدلایت.

این لوازم در انواع نو و دست دوم عرضه می شوند و کوهنوردان بسته به بضاعت مالی تلاش می کنند وسیله ای استاندارد برای کوهنوردی خود با قیمت مناسب تهیه کنند. سد مهابادی تنها سدی است که در نزدیکی فضای شهری قرار گرفته و در آن امکانات تفریحی نظیر قایق سواری را نیز در نظر گرفته اند. اما فراتر از آنچه درباره این شهر گفته شد می توان به روستای قره داغ به عنوان یکی از اصلی ترین مقاصد پرنده نگری اشاره کرد. در این روستا برخی خانواده ها نظیر کاک عثمان و هاشم رودساز خانه های خود را برای پذیرایی از گردشگران مهیا کرده اند؛ آنها در محل اقامت توضیحاتی درباره تالاب کانی برازان و انواع پرندگان به ضمیمه عکس هایشان می دهند و پس از آن در اولین ساعت های صبح گردشگران را به تماشای تالاب و پرندگان می برند. یکی از جلوه های پیوند خوردن اقتصاد گردشگری و محیط زیست در روستای قره داغ اتفاق افتاده و اهالی را به مهم ترین حامیان پرندگان در مقابل شکارچیان تبدیل کرده است.

آنچه گفته شد تنها بخش اندکی از جاذبه شهرهایی است که تا کنون کمتر به عنوان مقاصد گردشگری مورد توجه قرار گرفته اند، دو شهری که در فاصله اندکی از یکدیگر قرار گرفته و در آن ها می توان فرهنگ اقوام ترک و کردنشین را درک کرد. صرف کباب بناب، خرید لباس و گیوه کردی، تجربه انواع و اقسام محصولات باغی و دامی طبیعی آن هم در جاده هایی بدون ترافیک قطعا نصیب گردشگرانی می شود که سفر به مقاصد ناشناخته را در ایام تعطیلات به جای مقاصد همیشگی ترجیح دهند.

1