18 آوریل 2024 - 00:27

فعالان و پژوهش گران خواستار راه اندازی موزه صلح در دزفول شدند

23 اوت 2015 - 14:30 dsfr.ir/c69v6

آغاز کمپین خواستار صلح جهانی و درخواست برای راه اندازی موزه صلح در دزفول‎ در حالی یکی از مطالبات فعالان میراث فرهنگی و پژوهش گران دزفول به شمار می رود که به اعتقاد آن ها، موزه صلح بیش از آنکه مکانی برای تماشای اشیا تاریخی باشد، مکانی برای گفتگو، ارائه برنامه های آموزشی، پژوهشی و فرهنگ سازی عموم مردم است.

به گزارش دنیای سفر؛ شهرستان دزفول تمدنی کهن و پیش از تاریخ ایران دارد. به طوری که از معدود شهرهایی است که پیشینه تاریخی، مذهبی، گردشگری و... را یکجا در دل خود جای داده است و طبیعت چهار فصلش چشم ها را نوازش می کند. اما دزفول علیرغم داشتن طبیعت بکر و جلوه های تاریخی و طبیعی بسیار زیبایش هنوز به نام شهر مقاومت خوانده می شود و اولین چیزی که با شنیدن نام دزفول در یاد مردم زنده می شود خاطره 8 ساله جنگ و ایستادگی این شهر است. فعالان میراث فرهنگی اما می گویند، موج این ایستادگی فراتر از این هاست. چیزی قریب به 1 قرن است که مردم این شهر نه برای جنگ که برای صلح می جنگند.

"نسترن زاهدیان" عضو انجمن دوست داران و پژوهش گران شهرستان دزفول در این رابطه معتقد است، چندین قرن است که از طریق یادمان ها، هنر، ادبیات و موزه های جنگ به طرز باشکوهی به مقوله "جنگ" پرداخته شده است اما با معرفی جزئیات جنگ، تبعات منفی و مخرب، هزینه های انسانی گزاف مربوط به جنگ و تمامیت آن که چیزی فراتر از شکوه و شجاعت است را می توان در فضای سازمان یافته یک موزه پرورش داد که آگاه کردن مردم از واقعیت جنگ مانند آموزش دادن صلح به آنهاست.

او ادامه می دهد، موزه صلح بیش از آنکه مکانی برای تماشای اشیا تاریخی باشد در واقع مکانی است برای گفتگو، برنامه های آموزشی و پژوهشی و فرهنگ سازی که مخاطب آن عموم مردم هستند.

به گفته زاهدیان، این موزه ها از طریق نمایشگاه ها و فعالیت های آموزشی می کوشند تا "فرهنگ صلح" را در چنین مکانی به وجود آورند. چنانچه از نقاط قوت موزه صلح می توان به افزایش ارتباط صمیمانه با عموم مردم از طریق نمایشگاه ها، کارگاه های آموزشی، بزرگداشت ها و دیگر مراسم و تلاش برای ایجاد پلی ارتباطی بین ملت ها برای شناخت بهتر آنان از یکدیگر اشاره کرد. از همین رو تاسیس موزه صلح، انگیزه ای است تا صدای انسان دوستی و صلح خواهی مردم صبور دزفول به گوش مردم جهان برسد.

انجمن دوست داران و پژوهش گران دزفول دز پارس، روز جمعه 30 مرداد 94، برای اولین بار کمپین خواستار صلح جهانی در دزفول با هدف معرفی این شهر به عنوان سرزمینی صلح طلب فعالیت خود را آغاز کرد. این برنامه در خانه تیزنوو با حضور بیش از 70 نفر از فعالان فرهنگی، برگزار شد به طوری که در اجرای آن، دفتر نمایندگی یونسکو در دزفول و "انجمن دوستی ایران با سایر ملل" با انجمن دز پارس همکاری داشتند.

1