24 آوریل 2024 - 13:53

بقعه متبرکه امامزاده ابوطالب خمین ثبت ملی شد

17 اوت 2015 - 11:30 dsfr.ir/u31f6

مدیر پژوهش و باستان شناسی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: بقعه متبرکه امامزاده ابوطالب در شهر خمین در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

اسماعیل شراهی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این اثر تاریخی به شماره ثبت 31286 در فهرست آثار ملی کشور قرار گرفته است.

شراهی بیان کرد: پرونده یک اثر تاریخی دیگر در شهرستان خمین برای ثبت در فهرست آثار ملی کشور به نام محوطه باستانی جانور تپه در دست تهیه است. فرآیند ثبت در فهرست آثار ملی شامل تهیه پرونده، ارسال به کمیته برای بررسی، تایید نهایی و ثبت ملی است که بیش از سه ماه زمان می برد.

بقعه با شکوه این امامزاده در مرکز شهر خمین یکی از جاذبه های گردشگری مذهبی است که مورد توجه اهالی خمین بوده و در افاه محلی به شاهزاده ابوطالب شهرت دارد. ساختمان این بقعه، بنایی قدیمی و به جا مانده از دوره صفویه است که شامل ایوان، گنبد، حرم، ضریح و صحن می باشد و در مساحت شش هزار متر مربع ساخته شده است. این بقعه متبرک، دارای صحن بزرگی است که اطراف آن را حجره هایی تشکیل داده که آرامگاه خانوادگی سرشناسان شهر خمین است.

بقعه امامزاده ابوطالب، حدود یک متر از سطح صحن بالاتر است و دارای چهار ایوان باشکوه است که ایوان اصلی آن، در جنوب شرقی قرار دارد و سراسر با آیینه های کوچک و بزرگ تزیین شده است. اطراف ایوان کاشی کاری شده و دیوارهای آن، حدود یک متر با سنگ مرمر و با رگه های قرمز تزیین شده است و در اطراف ایوان مذکور، دو اتاق تعبیه شده که به عنوان دفتر کار هیات امنا از آن استفاده می شود.

همه دیوارهای داخل حرم و شبستان ها تا زیر گنبد، آیینه کاری شده و در وسط اتاق مرقد، ضریح نقره ای و آب طلاکاری شده ای نصب است که بر شکوه و عظمت بنا افزوده است. بر فراز بقعه، گنبد مدور نیم کروی به چشم می خورد که بر روی نمای ساقه ای هشت ضلعی از خارج قرار گرفته و در ساقه آن هشت پنجره تعبیه شده که چهار عدد آن مسدود است.

سطح داخل گنبد، گچبری و نقاشی شده و سطح خارجی آن، آراسته به کاشی های ملون در زمینه گل و بوته و اسماء جلاله می باشد. گنبد، آجری و یک پوش است و گلدسته ها و سردرِ ورودی، در حال نماکاری می باشد و گچ کاری زیر گنبد، آبی و سفید با طرح های محرابی و شمسه است.

گفتنی است؛ شهرستان خمین دارای 34 بقعه و اماکن متبرکه است.

« دنیای سفر » این نوشته را از « ایرنا » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1