19 آوریل 2024 - 10:11

احیای دریاچه ارومیه تا 8 سال دیگر / تصویب اعتبار 2 هزار میلیاردی

16 اوت 2015 - 09:30 dsfr.ir/ye59l

دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه با تشریح عملیات احیای این دریاچه، گفت: امیدوار هستیم با انجام تمامی این عملیات، بتوانیم تا سال 1402 سطح آب دریاچه را به تراز اکولوژیکی آن برسانیم.

عیسی کلانتری با بیان اینکه عملیات اجرایی احیای دریاچه از زمستان گذشته آغاز شده است، اظهارداشت: در 3 ماهه پایانی سال گذشته حدود 450 میلیارد تومان برای دریاچه هزینه شده، ضمن اینکه برای امسال حدود 1950 میلیارد تومان اعتبار تصویب شده است.

وی با بیان اینکه 7 ماه است که عملیات اجرایی احیای دریاچه آغاز شده است، افزود: تقریبا در همه بخش ها با توجه به مصوبه دولت که شامل راهکارهای 26 گانه است، عملیات اجرایی به شکل موازی آغاز شده است.

کلانتری با بیان اینکه 2 سال اول برنامه، تثبیت وضعیت سال قبل دریاچه است، گفت: به ثمر نشستن عملیات اجرایی طول می کشد. به عنوان مثال، انتقال آب رودخانه زاب به دریاچه که حدود 4 هزار میلیارد تومان هزینه دارد، از سال 1398 نتیجه خواهد داد، ضمن اینکه انتقال پساب های شهرهای تبریز، ارومیه و دیگر شهرها که از سال گذشته آغاز شده است، از سال آینده به تدریج به بهره برداری خواهد رسید.

وی با اشاره به اینکه کاهش مصرف آب کشاورزی از امسال آغاز شده و تا 5 سال دیگر ادامه خواهد یافت، افزود: امیدوار هستیم عملیات اجرایی اتصال رودخانه ها به پیکره اصلی دریاچه شهریور ماه امسال به پایان برسد تا رودخانه ها وارد پیکره اصلی شوند و خارج از آن تبخیر نشوند.

دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه با بیان اینکه اقدامات اجتماعی و فرهنگی برای صرفه جویی در مصرف آب که استانداری ها دنبال می کنند، حدود 7 ماه است که آغاز شده است و به شکل دائمی ادامه خواهد یافت، اضافه کرد: عملیات کاهش تبخیر و تعرق و جلوگیری از بروز ریزگردها توسط سازمان جنگل ها و محیط زیست از طر مختلف بیولوژیکی و مکانیکی، کشت گیاهان مقاوم به شوری آغاز شده و کماکان ادامه دارد.

کلانتری افزود: امسال عملیات سد سیلوه به پایان می رسد و حدود 150 تا 200 میلیون مترمکعب آب جدید وارد دریاچه خواهد شد، ضمن اینکه برخورد با چاه های بدون مجوز در حاشیه رودخانه ها که آب رودخانه ها را برداشت می کنند، توسط سازمان های آب منطقه ای استان ها شروع شده است و امیدوار هستیم تا 2 سال آینده به نتیجه برسد. امیدوار هستیم با انجام تمامی این عملیات طبق برنامه بتوانیم تا سال 1402 سطح آب دریاچه را به تراز اکولوژیکی آن برسانیم.

کلانتری افزود: مطالعات مربوط به احیای دریاچه با همکاری کارشناسان ایرانی و خارجی انجام شد. اروپایی ها، آمریکایی ها، استرالیایی ها و ایرانی ها با همکاری یکدیگر این کار را انجام دادند. کارشناسان خارجی حدود 70 نفر بودند که با همکاری 550 تا 600 کارشناس ایرانی این کار را به سرانجام رساندند، ضمن اینکه اقدام مذکور با محوریت دانشگاه شریف و با همکاری دانشگاه های ارومیه، تبریز، امیرکبیر و تهران انجام شد.

« دنیای سفر » این نوشته را از « خبرگزاری مهر » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.

دیدگاه ها

  • اسماعیل 21 اوت 2015 - 21:51

    سلام جای تعجب است با پدیده های جوی که خشکسالی وحفر چاههای غیر اصولی وبدون پروانه چگونه میتوان چنین کاری کرد? گفتن جمله ما دریاچه ارومیه را احیا میکنیم حرف اشتباهیست وشاید هم گزافه گویی وکفر گفتن باشد البته برای بعضی ها ایجاد فرصت خوبی خواهد شد با استفاده از احساسات مردم در باره احیا این دریاچه مبالغ هنگفتی از بیت المال هزینه کنند حالا شاهد باشید چند سال بعد پروندههایی در رابطه با اختلاس و....در رابطه با احیای دریاچه ارومیه به قوه قضاییه ارسال خواهد شد
    ما روستایی ها یه داستان خوبی داریم که خواهش میکنم توجه کنید در قدیم فرد ساده لوحی با حفار چاهی قرداد بست که در منطقه ای چاهی حفر نماید حفار میدانست اونجا ابی نیست وشروع به کندن وحفر چاه نمود شاگرد حفار پس از چند روز حفاری هی تکار میکرد که اینجا اب نیست فقط خاک در میاد حفار که حوصلش سر امد به شاگردش گفت ار ابله اگر برای صاحب زمین اب نیست برای ما که نان است ما که مزدمان را میگیرم چکار داری اینجا اب نیست دیگر چیزی نگو که صاحب کار متوجه شود نان مان اجر خواهد شد والسلام

  • sara 24 اوت 2015 - 12:13

    گرمای بی سابقه و شدید شهرهای اطراف دریاچه
    بی مسولیتی مسولین
    واقعا که
    همش حرف حرف
    ما دریاچمون رو میخواهیم
    همین

  • بی نام 4 سپتامبر 2015 - 12:44

    2 هزار میلیارد تومان میخاستن بخورن بهانه ای شد تا راحت بتونن بخورن
    مثال بارز عجبشیر که یکی از شهرای مرزی دریاچه اورمیه هست الان تو همه باغاش پیاز کاشتن و همون طوری که میدونید پیاز زیاد آب میخاد کسیم باهاشون کاری نداره
    دوم سالانه یه میلیارد میریزن تا بیمارستانش تکمیل شه بودجه اولیه به کنار با سالی یه میلیارد که 4 سال واریز میشه و میشه 4 میلیارد با این پول میتونی یه ساختمان 10 20 طبقه درست کنی.
    بزرگراهی که کنارش قرار بود بسازن 8 سال همینطوری خابیده و اگرم بسازن رو گزر نمیزنن تو مسیر روستای دانالوش که موجب مرگ دو سه نفر در روز میشه
    شهردای هم که دمش گرم هر چی بودجه میاد میخوره میادین رو جابجا میکنه میگه بودجه تموم شد
    بودجه ای که جهت آسفالت واگزار میشه میخورن بعد جاش 800 تا سرعتگیر میریزن و میرینن تو جاده که باعث حداقل 5و6 تصادف در روز میشه
    استراژیک ترین منطقه تو آذربایجان هست که با وجود فضای بسیار زیاد یک فرودگاه حداقل برای فرود اضطراری نداره
    و...

1