29 مارس 2024 - 07:03

ثبت موقت محوطه تاریخی بندیان درگز در فهرست جهانی یونسکو

11 اوت 2015 - 15:00 dsfr.ir/w9333

با تلاش های اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی، محوطه تاریخی بندیان درگز در فهرست موقت ثبت جهانی بونسکو قرار گرفت.

معاون میراث فرهنگی اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان رضوی از قرار گرفتن محوطه تاریخی بندیان درگز در فهرست موقت ثبت جهانی یونسكو خبر داد و گفت: پایگاه پژوهشی محوطه تاریخی بندیان در شهرستان درگز احداث خواهد شد.

محمد ركنی با بیان اینکه این پایگاه پژوهشی با هدف آماده سازی هرچه بیشتر محوطه تاریخی بندیان برای ثبت نهایی در فهرست جهانی یونسكو راه اندازی می شود، افزود: این پایگاه پژوهشی در راستای تحقق اهداف و ماموریت های سازمان به منظور شناسایی، استفاده از ظرفیت های بالقوه و بنا بر بند دال ماده 114 قانون برنامه چهارم اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، راه اندازی می شود.

وی با تاکید بر اهمیت و ارزش تاریخی "نیایشگاه" و "یاریم تپه" بندیان به بازدید طالبیان، معاون میراث فرهنگی کشور در اواخر سال 93 از محوطه باستانی بندیان درگز اشاره و تصریح کرد: ایجاد این پایگاه پژوهشی یک نیاز فرهنگی و ضرورت پژوهشی و از اولویت های برنامه های سازمان میراث فرهنگی در سال جدید است.

معاون میراث فرهنگی اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به سفر چند گروه كارشناسی در سال جدید به شهرستان درگز و بررسی ظرفیت ها و پتانسیل های موجود در این شهرستان، مهم ترین دستاورد این سفرها را تصمیم گیری در خصوص ایجاد پایگاه باستان شناسی و پژوهشی در محوطه تاریخی بندیان درگز به منظور فراهم آوردن امکانات و تجهیزات کارگاهی و استقرار کارشناسان و گروه های پژوهشی در این پایگاه و تشکیل پرونده ثبتی بندیان جهت ثبت در فهرست آثار جهانی اعلام کرد.

رکنی تاکید کرد: با توجه به قرار گرفتن محوطه تاریخی بندیان درگز در فهرست موقت ثبت جهانی، اقداماتی از جمله تعیین حریم و معرفی و حفظ این محوطه تاریخی صورت گرفته و اقدامات بسیار ارزشمند دیگری نیز در دست انجام است.

شایان ذکر است؛ شهرستان درگز با نام تاریخی "ابیورد" در 255 کیلومتری شمال غربی مشهد قرار دارد و از شمال به مرز ایران و ترکمنستان متصل است. از اماکن دیدنی و گردشگری این شهر می توان به آب گرم الله اکبر، امامزاده دیباج، روستای دربندی ژور، پله های نادری، منطقه گردشگری چهلمیر و پارک ملی تندوره اشاره کرد.

« دنیای سفر » این نوشته را از « باشگاه خبرنگاران » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1