17 آوریل 2024 - 19:25
معاون رییس جمهور خبر داد:

پیشنهاد بسته 23 هزار میلیاردی برای میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

6 اوت 2015 - 02:20 dsfr.ir/6h48v

پیشنهاد بسته 23 هزار میلیاردی برای میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
نشست خبری رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی گردشگری به مناسبت روز خبرنگار، عکس از chtn

معاون رییس جمهور، به مناسبت روز خبرنگار با اصحاب رسانه نشستی برگزار کرد و از بسته ای پیشنهادی خبر داد که با سرمایه گذاری 23 هزار میلیارد تومانی برای 1020 پروژه ارائه شده است.

به گفته رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، در حالی که دوره پسا تحریم آغاز می شود، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بنابر وظایفی که بر عهده دارد بسته سرمایه گذاری دراین حوزه ها پیشنهاد داده است که سرمایه گذاران می توانند از آن برای حضور در بخش های سه گانه بهره جویند.

در این بسته، ساخت تعداد زیادی هتل 3، 4 و 5 ستاره، سرمایه گذاری در برخی مناطق نمونه گردشگری که دارای توجیه اقتصادی هستند، احیاء و مرمت اماکن تاریخی و ایجاد بازارچه های صنایع دستی گنجانده شده است. این بسته پیشنهادی، با توجه به حضور سرمایه گذاران داخلی و خارجی، طی هفته های آینده ارائه خواهد شد و به دو زبان عربی و انگلیسی نیز ترجمه می شود. قطعا سرمایه گذاران داخلی از اولویت و تسهیلات ویژه برخوردار خواهند بود.

مسعود سلطانی فر در  ادامه با اشاره به کمبودهایی که در حوزه زیرساخت های گردشگیری وجود دارد خاطر نشان کرد:  باید با مدیریت مناسب از امکانات موجود بهره ‌مند شویم و ظرف سه تا پنج سال آینده خود را به شرایط نرمال و طبیعی برسانیم.

به گزارش دنیای سفر، با توجه به تاکیداتی که معاون رییس جمهور بر جذب سرمایه در حوزه های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دارد، قرار است ستاد جذب سرمایه گذاری خارجی در استان های مختلف راه اندازی شود. همچنین مجموعه ‌ای زیر نظر معاونت سرمایه ‌گذاری و برنامه ‌ریزی مشخص شده است که مسئول پیگیری درخواست سرمایه گذاران خواهد بود. در این میان، هماهنگی های لازم با مراجع ذی ربط به منظور سهولت و کوتاه کردن زمان صدور مجوزها انجام شده است تا امور اداری تسریع و کار سرمایه گذاران راحت تر شود.

شاید بتوان به جرات گفت، این خبر تنها خبر جدیدی بود که رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در این نشست اعلام کرد چرا که اعلام افزایش مدت زمان ویزای فرودگاهی از 15 به 30 روز و امکان تمدید 15 روزه آن، ایجاد زیر ساخت برای صدور ویزای الکترونیکی و مصوبات دولت در این خصوص، حضور مسئولان گردشگری عراق و تنظیم تفاهم نامه توسعه همکاری و امضای تفاهم‌نامه‌ با بنیاد حفظ ارزش‌های دفاع مقدس به منظور توسعه گردشگری داخلی (راهیان نور) خبرهایی بودند که طی چند هفته اخیر از سوی روابط عمومی این سازمان اطلاع رسانی شده بود.

البته رییس سازمان میراث و گردشگری به موجب نبود معاون گردشگری ناچار به پاسخ گویی درخصوص نقل قول هایی از مرتضی رحمانی موحد شد. سلطانی‌فر در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره اظهارات اخیر معاون گردشگری مبنی بر کاهش نیافتن هزینه سفر و نقش حاکمیتی این سازمان در کنترل قیمت‌ ها توضیح داد: همه کشورهای دنیا در فصل پر تراکم با افزایش نرخ رو به رو می شوند، چرا که نرخ ها به بازار عرضه و تقاضا توجه دارد و تا زمانی که تقاضا وجود دارد نرخ ها بالا خواهد بود اما در فصل کم تراکم، تخفیف ها گاه تا 50 درصد نیز می رسد. این امر نه تنها در کشور ما بلکه در تمام دنیا مرسوم است.

او در ادامه به نکات تکراری از جمله همه زمانی همه مکانی کردن سفر و این نکته که سفر در تعطیلات نوروز، مرداد و شهریور گران است، اشاره کرد اما راه کاری برای نقش حاکمیتی دولت برای سامان دادن به این وضعیت ارائه نداد.

خبرهای میراثی برای روز خبرنگار

نشست خبری رییس سازمان میراث و گردشگری تنها با خبرها و پرسش و پاسخ در حوزه گردشگری همراه نبود بلکه خبرهایی از حوزه میراث نیز نقل شد. چنان که به گفته سلطانی فر، قرار است تا هفته دولت،  بخش "دوران اسلامی" موزه ملی ایران گشایش یابد و بخش نمایشگاهی موزه نیز به چهار برابر فضای کنونی گسترش پیدا کند. البته خبر گسترش موزه ملی و گشایش بخش دوران اسلامی از اردیبهشت سال جاری تاکنون نقل می شود اما محقق نشده است باید دید آیا این وعده در هفته دولت محقق خواهد شد یا نه.

بازگشت سه محموله اشیای تاریخی به ایران، فعال شدن انجمن های میراث فرهنگی در 17 استان به منظور حفاظت از میراث فرهنگی، گشایش بازارچه های دائمی و موقت فروش صنایع دستی در استان ها، مرمت و احیای 350 بنا با کمک و مشارکت مردم، به مزایده گذاشتن 32 بنا برای بهره برداری و افزایش صادرات صنایع دستی و نیاز این حوزه به نوآوری و خلاقیت از جمله خبرهایی بود که سلطانی فر به آن اشاره کرد.

به گزارش دنیای سفر، این نشست با حضور سعید شیرکوند، معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری، محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی که به همراه مدیران کل خود حاضر شده بود، بهمن نامور مطلق، معاون هنرهای سنتی و صنایع دستی برگزار شد.

1