17 آوریل 2024 - 20:20

اثر ملی قلعه‎تُل در استان خوزستان ساماندهی می‎شود

12 فوریه 2019 - 12:00 dsfr.ir/ah68e

اثر ملی قلعه‎تُل در استان خوزستان ساماندهی می‎شود
shazdemosafer.com
قلعه‎تُل

اداره‎کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان با همکاری شهرداری قلعه‎تل، اثر تاریخی "قلعه‎تُل" را استحکام بخشی و ساماندهی می‎کند.

محمدحسین ارسطوزاده سرپرست معاونت میراث فرهنگی این اداره‎کل با اشاره به بازدید خود از اثر تاریخی قلعه‎تل در این شهر افزود: این بازدید با هدف بررسی آسیب‎های واردشده به اثر ارزشمند تاریخی قلعه‎ تل و ایجاد زمینه لازم برای مرمت اضطراری و استحکام‎بخشی آن صورت گرفت.

او با بیان این‎که در بازدید روز پنج‎شنبه جوانب مختلف اثر مورد بررسی قرار گرفت گفت: مقرر شد در مرحله نخست محوطه اثر از گیاهان خودروی آسیب‎رسان پاکسازی شود.

سرپرست معاونت میراث فرهنگی خوزستان افزود: همچنین بنا شد پس از مرمت حفاظتی بنا، استحکام‎بخشی و رفع خطر از آن که در حوزه فعالیت تخصصی اداره‎کل میراث فرهنگی است، این اداره‎کل و شهرداری در اقدامی مشترک، مسیرهای دفع آب‎های سطحی را نیز پاکسازی و بازگشایی کنند.

او، دفع و جمع آوری نخاله و زباله‎ها از درون و اطراف محوطه، نصب تابلوهای معرفی اثر و ایجاد بستر برای حضور و فعالیت‎های فرهنگی و خدمات‎رسانی به گردشگران را از دیگر اقداماتی عنوان کرد که قرار است با همکاری شهرداری انجام شود و افزود: برای پاکسازی و ساماندهی محوطه قرار بر این شد تا شهرداری تعدادی نیرو در اختیار میراث فرهنگی قرار دهد.

ارسطوزاده با تأکید بر این‎که جلب سرمایه‎گذار، روشی موثر و اساسی برای بهره‎برداری و حفاظت از این بنا و محوطه پیرامون آن است افزود: مرمت و احیای این اثر تاریخی، فرصتی مغتنم برای توسعه گردشگری این منطقه خواهد بود.

بنای قلعه تل در شهر تاریخی قلعه‎تل در شمال استان خوزستان حد فاصل شهرستان های باغملک و ایذه در مسیر شاهی استان فارس و خوزستان قرار دارد.

بنای اولیه قلعه تل نیز حدود سال 1790 میلادی ساخته شده است. همچنین شهر قلعه تل که یکی از شهرهای باستانی ایران محسوب می‎شود در شرق اهواز و در سمت راست جاده ارتباطی اهواز ـ هفتکل ـ باغملک ـ ایذه ـ اصفهان، پس از عبور از شهر باغ ملک قرار دارد که یکی از مکان‎های تاریخی خوزستان می‎باشد. این شهر میراث تاریخی ایلامیان است و در گوشه‎گوشه مساحت ۸/۶ کیلومتری خود بناهایی از دوران های مختلف تاریخی از ایلامیان و ساسانیان گرفته تا قاجار را جای داده است.

« دنیای سفر » این نوشته را از « میراث آریا » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1