25 آوریل 2024 - 12:53

تقویت صلح و حفاظت از میراث‌ ناملموس در هفتادمین سالگرد یونسکو

30 آوریل 2015 - 05:30

دومین نشست عادی شورای حکام مرکزی یونسکو، همزمان با هفتادمین سالگرد یونسکو سه شنبه هفته آینده در تهران برگزار می شود.

این نشست، روز 14 تا 16 اردیبهشت‌ماه سال جاری در هتل لاله تهران برگزار می‌شود. در نشست خبری که صبح روز 8 اردیبهشت در عمارت کوشک برگزار شد رئیس مرکز مطالعات میراث ناملموس از اهداف و اقدامات ایران برای نکوداشت یونسکو و همچنین استفاده از لوگو یونسکو در تمامی فعالیت‌های مرکز مطالعات منطقه‌ای مقوله 2 خبر داد.

در دومین نشست عادی شورای حکام مرکزی یونسکو، قرار است اساسنامه دفتر منطقه‌ای یونسکو در تهران و تقویم فعالیت‌های این دفتر به‌ همراه ترغیب اعضای کشورهای عضو این دفتر برای هم‌افزایی منطقه‌ای در جهت صلح و حفاظت از میراث‌ناملموس مورد بررسی قرار می گیرد.

«یدالله پرمون» رئیس مرکز مطالعات منطقه‌ای میراث ناملموس آسیای غربی و مرکزی در این رابطه گفت: «مرکز میراث ناملموس تهران به عنوان یکی از مراکز مقوله 2 تحت نظارت یونسکو وظیفه ارتقای سطح آگاهی ها و ظرفیت ها در حوزه پاسداری از میراث ناملموس را در پهنه بزرگ آسیای مرکزی و غربی بر عهده دارد. چشم اندازی که برای جغرافیای مرکز دیده شده 24 کشور را در خود جای می‌دهد و تا الان نیز 10 کشور عضو مرکز شده‌اند که در آینده نزدیک به 15 کشور افزایش پیدا می کند.»

محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی و رئیس شورای حکام مرکز میراث ناملموس ایران و نماینده میراث فرهنگی در شورای حکام نیز در این رابطه گفت: در وهله اول این مرکز تنها از 3 کشور ایران، قزاقستان و تاجیکستان تشکیل شده بود که با مذاکرات انجام گرفته 10 کشور دیگر از جمله ارمنستان، ترکیه، پاکستان، عراق، فلسطین، لبنان و قرقیزستان مدارک خود را برای عضویت فرستادند اما درحال‌حاضر به جز این کشورها 5 کشور از قبیل آذربایجان، افغانستان، ترکمنستان، قطر و عمان در حال ارسال مدارک هستند.

طالبیان در باره ثبت مشترک پرونده چوگان نیز اظهار داشت: «پاکستان، افغانستان و تاجیکستان اعلام آمادگی کرده‌اند تا به صورت مشترک پرونده چوگان را به ثبت جهانی برسانیم. این موضوع در نشست پرونده نوروز بحث شد.»

طالبیان همچنین به پرونده ثبت جهانی پرونده جنگل‌های هیرکانی اشاره کرد و گفت: در پرونده‌های میراث فرهنگی شاید بین کشورها دعوا باشد ولی در پرونده‌های میراث ناملموس اینطور نیست اکنون برای پرونده جنگل های هیرکانی که 95 درصد جنگل‌های آن در ایران و 5 درصد در آذربایجان است اختلاف‌نظری درباره 3 مشکل عنوان، مدیریت و سهم بین ایران و آذربایجان وجود دارد. آذربایجان راضی نمی‌شود که مدیریت این پرونده با ایران باشد ولی اکنون اختلافی بین دستگاه‌های مرتبط با این موضوع در ایران نداریم حتی با همین سازمان‌ها پرونده‌های بیابان لوت و قنات‌ها نیز در حال تکمیل است.

« دنیای سفر » این نوشته را از « CHN » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1