13 آوریل 2024 - 15:38

گمانه زنی ها از حضور سرمایه گذاران و هتل داران خارجی

2 اوت 2015 - 08:00 dsfr.ir/hy8la

گمانه زنی ها از حضور سرمایه گذاران و هتل داران خارجی
بازگشت برندهای هتل سازی به ایران

توافق وین حاصل شد و چشم ها به سوی پیشرفت های پیاپی بخصوص در حوزه گردشگری گشوده شده است. گمانه زنی ها از حضور سرمایه گذاران و هتل داران خارجی خبر می دهند.

ایران امیدوار است توافق هسته ای وین موجب شکوفایی صنعت گردشگری ایران با رونق هتل سازی و جذب گردشگران بیشتر برای سایت های تاریخی این کشور شود. گاردین 26 تیر ماه امسال با این مقدمه به ارائه گزارشی از چشم انداز گردشگری ایران پس از توافق پرداخت و از ورود دو شرکت «آکور» و «روتانا» در صنعت هتل سازی ایران خبر داد؛ هتل هایی که توانسته اند با معاونت سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به توافق ابتدایی رسیده و مهیای هتل سازی در ایران پس از گذشت چند دهه توقف کار هیلتون و شرایتون در این کشور شوند. 

اما آیا توافق هسته ای تنها موجب اشتیاق و باز شدن یخ تردید سرمایه گذاران هتل ساز خارجی برای ورود به صنعت گردشگری ایران شده است یا ایرانی های داخلی و خارجی نیز به همین میزان آماده برای ورود به این عرصه و ساخت هتل های با کیفیت برای گردشگرانی هستند که در صف انتظار بازدید ایران به سر می برند؟

محمد علی فرخ مهر، رئیس اتحادیه هتل ها و مراکز اقامتی استان تهران در گفت و گو با «دنیای سفر» گفت: توافق وین در بحث اقتصادی و به طور خاص در حوزه صنعت گردشگری و هتل داری تاثیر مثبتی را ایجاد کرده است.
وی با بیان این که سرمایه گذاری دارای ربط مستقیم با باز شدن گره های سیاسی است، افزود: در هر جای دنیا، زمانی که مشکلات برطرف شده و وضعیت اقتصادی شفاف تر می شود، سرمایه گذار، سرمایه خود را وارد بازار می کند زیرا تنها در این صورت است که امید و اطمینان خاطر از بازگشت سرمایه خود را دارد.

رئیس اتحادیه هتل ها و مراکز اقامتی استان تهران با بیان این مطلب که تایید توافق انجام شده و آزادسازی پول های بلوکه شده توانسته است آرامش خاطر را در بازار ایجاد کند، اظهار کرد: این توافق توانسته است اروپا را وارد معادلات بازرگانی ایران کرده و شرایط آنها را در مقابل چین و روسیه بهبود بخشد، اقدامی که شرایط بهتری را برای سرمایه گذاران ایجاد کرده است.

وی در پاسخ به این پرسش که شرایط ورود سرمایه گذاری خارجی در صنعت هتل سازی ایران پس از توافق وین را چگونه می بینید، تصریح کرد: تعداد ایرانی های داخل و خارج ایران علاقه مند به سرمایه گذاری در صنعت هتل سازی ایران به قدری است که فرصتی برای سرمایه گذاران خارجی باقی نمی گذارد. ما در حال حاضر تنها 70 موافقت اصولی و جواز ساخت برای ساخت هتل های 3 تا 5 ستاره در تهران داریم؛ این سرمایه گذاران منتظر برداشتن تحریم ها بودند و در حال حاضر انگیزه برای شروع کار خود دارند.

فرخ مهر ادامه داد: تا مهر ماه سال جاری 3 الی 4 هتل در تهران افتتاح می شود که این رقم تا پایان سال به 5 هتل نیز خواهیم رسید، همچنین تا 2 سال آینده 15 هتل دیگر افتتاح می شود که نشان دهنده رونق این صنعت در ایران است. وی همچنین از همکاری سازنده شهرداری تهران با سرمایه گذاران هتل ساز خبر داد و گفت: این همکاری ها به ویژه در مناطقی که دارای بافت فرسوده هستند موجب تشویق سرمایه گذاری در این حوزه شده است.

مسعود شیرین کلام دبیر کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نیز در گفت و گو با دنیای سفر گفت: توافق وین هنوز وارد مرحله اجرایی و عملیاتی نشده اما در همین مرحله نیز توانسته است جو آرامش روانی و اصلاح را در جامعه ایجاد کرده و موجب خوش بینی مردم و کارشناسان نسبت به آینده شود.

وی با بیان این مطلب که برای تحقق اهداف توافق به زمان نیاز داریم، افزود: از آنجا که سرمایه گذاری متاثر از شرایط سیاسی است، پیش بینی می شود با توافق وین چشم انداز تازه ای به صنعت گردشگری ایران باز شده و ما شاهد حضور گسترده تر گردشگران و سرمایه گذاران این عرصه باشیم. 

دبیر کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران ادامه داد: زمانی که سرمایه گذار از بازگشت سرمایه خود آنهم با گذشت مدتی حدود 4 سال مطمئن باشد قطعا انگیزه بیشتری برای حضور در این عرصه دارد و از این رو ما نیز در صدد جذب سرمایه گذار خارجی برای عرصه هتل سازی هستیم.

گفته های این فعالان عرصه گردشگری و هتل سازی نشان دهنده بازگشت امید هرم مدیریت گردشگری ایران به فضای ایجاد شده پس از توافق وین در عرصه هتل سازی، هم در میان ایرانی های داخل و خارج و هم سرمایه گذارانی از سایر کشورهاست که نمونه آن تلاش گروه هتل سازی دیدار برای ساخت هتل 300 میلیون دلاری در قلب تهران و یا تصمیم هتل روتانا برای تاسیس هتل های تازه در مشهد است. با این حال این امید تنها زمانی محقق خواهد شد که مدیران سایر عرصه های گردشگری نیز از این توافق برای ورود گردشگران خارجی آنهم برای گروه های پردرآمد برنامه ریزی داشته باشند و بتوانند بازاری ثابت را برای این سرمایه گذاران نوید دهند. توزیع مکانی هتل هایی که قرار بر ساخت آنهاست از دیگر مسائلی است که باید مورد توجه مسئولان گردشگری قرار گیرد تا با توجه به ویژگی های گردشگران هر منطقه هتل هایی با ستاره مناسب ساخته و آماده پذیرایی از گردشگران شود. همچنین در این بازه زمانی می توان انتظار داشت درباره خدمات رسانی و پذیرایی مطلوب از گردشگران تمهیدی برای آموزش نیروهای فعال در این عرصه برنامه ریزی شود تا میوه توافق شکل گرفته نارس چیده نشود.

1