23 آوریل 2024 - 14:35
معاون رییس جمهور:

پرونده ثبت جهانی اورامان سال 2018 به یونسکو ارسال می شود

26 ژوئیه 2017 - 14:20 dsfr.ir/499h3

پرونده ثبت جهانی اورامان سال 2018 به یونسکو ارسال می شود
hawramanat.com
روستای هورامان

رئیس سازمان میراث فرهنگی گفت: پرونده ثبت جهانی #اورامان در حال آماده شدن است و قرار است سال 2018 به #یونسکو ارسال شود.

به گزارش ایسنا، زهرا احمدی پور روز یکشنبه (2 تیر) در جلسه شورای اداری استان کردستان، اظهار کرد: طرح ضربتی اشتغال را در سال 96 به بهانه نام گذاری سال با عنوان "اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال" شروع کردیم و به ادعای ما و همه متخصصین حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایجاد اشتغال در این عرصه با استفاده از این ظرفیت ها با کمترین هزینه امکان پذیر است. وی افزود: اشتغالی که در این زمینه ایجاد می شود، اشتغالی پاک و دوستدار محیط زیست است و کمترین مخاطره را برای محیط زیست ایجاد می کند و با این رویکرد روستاهای هدف گردشگری را مدنظر قرار دادیم.

رئیس سازمان میراث فرهنگی عنوان کرد: 500 روستا به عنوان روستاهای هدف گردشگری شناسایی شده اند که این روستاها در برنامه ششم با اولویت هایی که در سازمان برای آنها تعریف شده برای طرح ضربتی اشتغال، مدنظر قرار گرفته است. وی تصریح کرد: 78 روستا از اردیبهشت کلید خورده و در 5 استان کردستان، ایلام، کرمانشاه، همدان و سیستان و بلوچستان به عنوان پایلوت آغاز شده است.

احمدی پور با اشاره به این که رویکرد ما در این طرح ها ایجاد اشتغال است، بیان کرد: این اشتغال اگر در روستاها اتفاق بیفتد موجب تثبیت جمعیت روستایی می شود که ما هم با همین رویکرد به سمت روستاهای هدف گردشگری رفتیم. وی ادامه داد: در پایان سال 95 تفاهم نامه ای با وزارت کشور منعقد کردیم که بر این اساس از ظرفیت مشترک استان ها برای ایجاد اشتغال و افزایش توان تولید در این روستاها بهره می گیریم.

رئیس سازمان میراث فرهنگی اعلام کرد: دلیل این که به سمت روستاها رفته ایم، این مسئله بود که بعد از انقلاب خدمات زیادی برای روستاییان انجام شده اما این خدمات دلیلی برای ماندگاری جمعیت روستایی در روستاها نشد و اقتصاد روستاها متحول نشد. وی دلیل این مسئله را نبود منبع درآمد در روستاها دانست و گفت: این وضعیت، مهاجرت از روستاها را تسریع کرد و با بردن امکانات در روستاها جوانان متوجه تفاوت زندگی شهرنشینی و روستانشینی شدند و با هدف بهبود شغل و درآمد از روستاها مهاجرت کردند و همین باعث شد تا روستاها از جمعیت جوان تخلیه شود.

احمدی پور اعلام کرد: معتقدیم امروز با استناد به کشاورزی نمی توانیم جمعیت را در روستاها نگه داریم اما چیزی که می تواند باعث ماندگاری جمعیت در روستاها شود، فرصتی است که از طریق ظرفیت هایی که ما در سازمان ایجاد کرده ایم. وی افزود: در روستاها با حفظ اصالت ها و جلوه های فرهنگی اختصاصی هر روستا که میراث ناملموس ماست و با استفاده از ظرفیت های فرهنگ و تاریخی به عنوان میراث ملموس، فرصت اشتغال را برای روستاها ایجاد می کنیم. وی بیان کرد: آن چه که به عنوان تولید سنتی در روستاها باعث اشتغال فصلی شده بود، متاسفانه بنا به رویکردهای مدرنیته به حاشیه رفت و باعث انقطاع در تولیدات فرهنگی شد.

رئیس سازمان میراث فرهنگی تاکید کرد: امروز با احیای این هنرهای سنتی و این صنایع دستی می توانیم بر اساس وجاهت های فرهنگی خاص در هر روستا که مبنای امتیاز آن روستاست، فرصت گردشگری ایجاد کنیم و کل فرآیند تولید هر محصول در استان انجام شود و محصول ما به عنوان برند به سایر نقاط کشور معرفی و صادر شود. وی افزود: کاری که امروز با کلاش مریوان انجام می دهیم تلاش برای ایجاد برند است که می تواند به عنوان یک برند در توسعه صنایع دستی در استان به دنیا معرفی شود که در پی آن فرصت های اشتغال بیشتر برای استان ایجاد می شود.

احمدی پور با اشاره به اهمیت امکان پذیر کردن همکاری استان های همجوار در قالب رینگ گردشگری، گفت: از این طریق به یک محصول مشترک گردشگری دست پیدا می کنیم که در پی آن تورهای گردشگری نیز می تواند تعریف شود و از این طریق غرب کشور به مقصد گردشگری تبدیل شود. وی ادامه داد: برای برقرار کردن این پیوند لازم است زیرساخت ها توسعه پیدا کند که بخش اعظمی از آن با مشارکت اهالی ممکن می شود.

رئیس سازمان میراث فرهنگی با اشاره به اهمیت ایجاد اقامتگاه گردشگری در استان کردستان، گفت: با ایجاد اقامتگاه های گردشگری یک قدم به تبدیل شدن به قطب گردشگری نزدیک می شویم و در کنار آن موارد دیگری نظیر راه، پذیرایی و ... نیاز است که موجب توسعه هرچه بیشتر روستا می شود. وی تاکید کرد: این موارد کمک می کند ما از منظر داشته های فرهنگی ظرفیت گردشگری را در روستاها ایجاد کنیم که امسال توزیع اعتبارات در استان ها نیز با این رویکرد انجام می گیرد که روستاهای موردنظر بتوانند به ایجاد اشتغال پایدار کمک کنند.

احمدی پور اشتغال پایدار را موجب کاهش مهاجرت دانست و گفت: اگر بتوانیم نسل جوان را متقاعد بکنیم که در روستا بمانند و در حوزه صنایع دستی و گردشگری فعالیت کنند، با حمایتی که توسط موسسات و بانک ها صورت می گیرد، می توانیم تحولی در روستاها ایجاد کنیم. وی با اشاره به این که روستاها همیشه خودکفا بوده اند، گفت: در مقطعی روستانشینان تبدیل به مصرف کنندگان شهری شدند که مایحتاج خود را از شهر تهیه می کردند و ما امروز افتخار می کنیم که محصولات مصرفی خود را از روستاها تهیه می کنیم.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، کردستان را مهد اصالت و نجابت دانست و خاطرنشان کرد: تا زمانی که کردستان تبدیل به مقصد گردشگری نشود، نمی توان گردشگران را به دیدن استان و روستاهای آن ترغیب کرد. وی اعلام کرد: پرونده ثبت جهانی اورامان در حال آماده شدن است اما نیاز به اجماع استانی مدیران دارد تا بتوانیم پرونده آن را در سال 2018 به یونسکو ارسال کنیم که همکاری و همدلی در ثبت اثرگذار خواهد بود.

احمدی پور گفت: اگر در سال 2018 ثبت جهانی اورامان انجام شود، قرار نیست تنها در قالب یک پرونده ثبت جهانی انجام شود بلکه باید برای استان تبدیل به ثروت شود. وی در پایان یادآور شد: ایران باید بداند کردستان می تواند به عنوان سرمایه ای ملی با داشتن نجابت و اصالت، طبیعت و فرهنگ خود را بر مردم ایران عرضه کند و هر کسی وارد استان می شود با آرامش بازگردد و بتواند جریان پیوسته گردشگری را در استان ایجاد کند.

1